Járható üveg? - Járható üvegek, üvegfödémek

Go to content

Main menu

Járható üveg?


Miért pont járható üveget?

A járható üveg már egyre inkább része kezd lenni az otthoni belsőépítészetnek is, nemcsak az irodaházak és a plázák ( lsd. Westend) kiváltságai.

A járható üvegek, üvegfödémek olyan lakásban néznek ki igazán jól, ahol pl. több szint van és a felsőbb szint padlózata járható üvegből készül, betekintés engedve az alsóbb szintre (garázs, úszómedence stb). De mutatós darab lehet akkor is, ha valamilyen design elemet beépít a padlózatba, vagyis amolyan vízszintes kirakatként szeretné használni a járható üveget.

Járható, de mitől?

Üvegből akár 3 rétegű szerkezetet is készíthetünk, az egyes rétegek között pedig fólia, vagy gyantaréteg található. Mind a fóliák száma, mind a gyantaréteg vastagsága előre méretezhető, a felületnek és az üveg rétegrendjének megfelelően.
Ez a hármas rétegrend már elég erős ahhoz, hogy bátran ráléphessünk, ilyen vastagságnál pedig az üveg rugalmasságát sem érezzük.

A felület nagyságától függően 3 db 8 mm-es üveget szoktunk használni, ez elég egy 1-2 m2-es járható üvegfelülethez. Az ennél nagyobb felületeknél már mindenképpen vastagabb üveg javasolt.

Ezzel együtt érdemes azt is figyelembe venni, hogy a felülettel és a vastagsággal együtt növekszik az üveg súlya is, így több ember kellhet a mozgatásához.
3-4 m2-nél ( ez már kb. 200-250 kg i s lehet!!) nem lehet nagyobb 1 db üveg - ennél nagyobb felületnél már mindenképpen javasolt az üvegek elosztása több szegmensre.

Miért jó ez az üvegfajta?

A fólia vagy gyantarétegnek köszönhetően ha törik is az üveg nem lehet "átesni" rajta, így biztonságosan használható bárhol.

Mire lehet még használni?

A megfelő fémszerkezet elkészítésével akár üveglépcsőt, vagy üveg előtetőt is készíthetünk 3 rétegű üvegből.

Ha már van valamilyen elképzelése, esetleg további információk érdeklik, érdemes elolvasni a  GYIK-et, vagy küldje el kérdéseit az  info@jarhatouveg.hu email címre!

Back to content | Back to main menu